#

Wie is de Paardentovenaar

#

Ik ben Michelle de Rover, bouwjaar 1988 en sinds mijn vroege jeugd actief in de paardenwereld. Mijn zoektocht naar manieren waarop het ‘anders’ kan is er een die ik jaren geleden startte.

Als kind had ik les in de moderne dressuur en het springen, als jonge tiener een groot aantal lessen in wat misschien het beste getypeerd kan worden als ‘freestyle western ontmoet Engels rijden’ en later lessen in de westernsport en klassieke dressuur.

Inmiddels heb ik mijn passie gevonden en combineer ik klassiek met Amerikaans, Spaans en een vleugje Engels. Ik volg daarbij diverse stromingen, waaronder Cowboy Dressage en het Californisch opleidingssysteem.

#

Mijn persoonlijke uitdaging is het biomechanisch correct en paardvriendelijk opleiden van paard en ruiter.

De focus bij alle onderdelen van de paardensport heeft voor mij nooit gelegen bij presteren in de sport – dat is een gevolg van een soepel, gezond en welwillend paard, niet een doel op zich – maar bij vinden van de juiste mogelijkheden voor paard en ruiter.

Ik streef naar een duidelijke kern van ontspanning en balans voor zowel ruiter als paard, met eerlijke en open communicatie tussen beide.

#

Iedere ruiter en ieder paard mogen zich bij mij op hun eigen tempo en hun eigen vlak verder ontwikkelen.

De tak van sport die wordt beoefend is daarbij voor mij niet belangrijk.

Voor meer informatie kun je natuurlijk altijd contact met De Paardentovenaar opnemen.

#

De Paardentovenaar is gediplomeerd rij-instructeur en gediplomeerd hippisch sportmasseur. Tevens heeft zij zich verder gespecialiseerd in stretching & mobilisatie, taping, anatomie en fysiologie van het paard, bewuste training, leertheorie, biomechanica, hoeven en voedingsleer.